Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'mattis'@'linux7.fastname.no' (using password: YES) in /home/taichi/www/site/include/connectdb.php on line 11
Unable to connect to database
Unable to select database
Tai Chi, Qigong og Zen meditasjon
www.taichigong.no Tai Chi   Qigong   Zen   Kurslærer   Kontakt

 Hovedsiden

 Kurstilbud

 Trening

 Presseomtale

 Kursmateriell

 DVD-Instruksjon

 Linker

 Fotogalleri
NATURLIG BALANSE

TAI CHI, QIGONG OG ZEN er øvelser som på ulike måter kan bringe oss nærmere det naturlige. Nærmere naturen og dens balanse. Mennesker trenger forankring i seg selv. Øvelser i oppmerksomhet og kroppsbevissthet som kan bringe naturlige balanse og helhet.

Nøkkeord i kurstilbudene er:
Helse, avspenning og meditasjon gjennom kroppsbevissthet, pust, balanse og bevegelse.


ETTER AVTALE ARRANGERES OGSÅ KURS FOR: Organisasjoner, Foreninger, Næringsliv, Private, mm.

YIN OG YANG er symbolet for Tai Chi, et gammelt begrep i kinesisk filosofi som første gang ble brukt i den gamle visdomskilden I Ching. Filosofien om de to grunnkrefter som sammen skaper naturlig balanse, naturens kretsløp og menneskelivets orden. Harmonien mellom Yin og Yang utfyller hverandre gjensidig og utgjør en høyere enhet: Tai Chi.


TAI CHI CHUAN er en gammel kinesisk treningsform knyttet til helse, avspenning og meditasjon, selvutvikling og selvforsvar. Tai Chi legger særlig vekt på avspenning, indre likevekt og ro, framfor ytre styrke. Bevegelsene er myke og langsomme. Øvelse skaper naturlig balanse gjennom å forene kropp, sinn, pust og bevegelse. Vil du ha en motvekt til stress og finne et "stille rom" i en hektisk hverdag? Tai Chi kan være svaret.


QIGONG er et samlebegrep på en rekke ulike øvelser som går flere tusen år tilbake og har sin opprinnelse i tradisjonell kinesisk medisin. Her kombineres pust, kroppsholdning og konsentrasjon med langsomme myke bevegelser, og meditasjon. Øvelsene har som mål å regulere kroppsfunksjonene og stimulere Qi-energien. Kan bygge opp energinivået, og bidra til å bringe kropp og sinn i naturlig balanse. En kan si at Qigong er "kunsten å kultivere Chi".
Å utøve Tai Chi kan samtidig være en av de beste måter å trene dynamisk Qigong på.
Både Tai Chi og Qigong gir mulighet for meditasjon.

ZEN meditasjon er en øvelse i stillhet - å være tilstede her og nå med hele meg. Bare være - ingen handling. Meditasjon kan medvirke til å gi oss bedre helse, både fysisk og mentalt. Kan gi oss ny innstilling til oss selv og omverden, som igjen kan berike tilværelsen på flere plan. Zen er øvelse som bringer naturlig balanse og gjør oss oppmerksomme og lyttende - et redskap for innsikt og oppvåkning.

taichigong.no
Tlf. 35 56 59 49 - 97 57 01 76
Leif M Helgetveit
Markaveien 853, 3948 Porsgrunn